Quim Casals

Sense grans expectatives ni saber-ne realment res, només per provar-ho durant un trimestre després de la insistència de la meva mare, que ja duia uns anys fent-ne i n’alabava els beneficis que li reportava, em vaig apuntar un dia a aquest mateix taller de yoga que impartia el professor Àngel Nebreda. D’això ara ja en fa ben bé sis anys i seguim cada dilluns i divendres al matí acudint puntuals a la cita.

 

El yoga m’ha permès trobar un espai d’interiorització espiritual, de focalització d’una energia que neix del coneixement del propi i cos i les seves possibilitats expressives. A qui ho veiés com a espectador, li podria semblar una simple gimnàstica d’estiraments i contorsions, però és molts més que això. Certament hi ha aquests beneficis musculars, molt útils per als qui ens hem acostumat a una vida sedentària, i he notat grans millores en aquest aspecte, com ara la progressiva rectificació de la forma de l’esquena per vicis adquirits, però aquesta només és la part visible; la invisible parla de la força de la concentració i el control mental, de la superació en l’esforç, de percebre la capacitat per a millorar... Això ho exemplifica molt bé l’últim quart de classe, habitualment reservat la relaxació, ajaguts sobre l’estora i tapats amb la manta. No és un descans dels exercicis anteriors, es un moment que, amb l’acompanyament de les paraules del professor, o la música, o en silenci, permet deixar la ment en blanc, meditar i assolir una veritable pau interior, tot sentint l’harmonia entre cos i ànima.

 

I, com és obvi, tot això no seria possible sense la figura del professor. No puc comparar amb altres tècniques ni formes d’ensenyar-lo, perquè els desconec, però sí que puc assegurar que és un plaer immens fer les classes amb l’Àngel Nebreda, pel seu tarannà acollidor, proper, tranquil, comunicatiu i farcit d'un gran sentit de l’humor. I sé que no és una sensació només personal: el fet que quan vaig arribar trobés una quinzena de persones que ja hi eren, en molts casos portant-hi anys, i que avui aquestes mateixes persones continuïn acudint a les classes parla per si mateix d’aquests mèrits. 

Montse López

Practico des de fa deu anys amb l´Àngel

el Hatha Yoga, tinc una experiència molt positiva,

tant pel que m´aporta a nivell físic com també

benestar emocional.

L´Ángel te un grau d´implicació molt elevat en donar eines per tenir una millor qualitat de vida 

preventiva i saludable.

Per tots aquests motius el meu missatge seria animar

a practicar el Hatha Yoga per una vida millor.